Osnovana početkom devedesetih, Nica S.p.A. je jedan od glavnih međunarodnih imena na tržištu Kućne automatizacije. Grupa Nica S.p.A. nudi širok spektar integrisanih sistema za automatizaciju vrata, garažna vrata, automatskih barijera i parking sistema, tendi i roletni, za stambene, poslovne i industrijske objekte, kao i bežične alarmne sisteme.

Konsolidovani prihoda od 270 miliona evra u 2014. godini i izvoza čine više od 85%, kompanija plasira svoje proizvode u više od 100 zemalja, pokrivajući područja od Italije do Zapadne i Istočne Evrope, kroz ne-evropskim tržištima, kao što su Kina, United Države, Južna Amerika, Bliski istok i Afrika.

Kao prva kompanija u ovoj oblasti veruje u značaj dizajna, Nica S.p.A. je mudro kombinovanje inovacije sa stalnim istraživanja novih oblika i materijala, u vezi sa visoko tehnološkim rešenjima.

Ovaj kvalitet je dovelo Nica S.p.A. da primi brojne međunarodne priznanja, uključujući najbolje kategorije u konstrukciju za životnu sredinu u 19. Compasso d'Oro. Stalna posvećenost praktičnosti, funkcionalnosti i lakoću upotrebe, u kombinaciji sa osvrtom na dizajn, su glavne karakteristike Nica S.p.A. proizvoda.